Designed by Kico L. - Royal Web Lab

Mustikka (Vaccinium myrtillus)
Mustikka on kotoinen ja tuttu marja, jonka pehmeä maku pääsee oikeuksiinsa täysmehussa. Mustikka on kesävihanta varpu, joka kasvualue kattaa koko Suomen. Kukat ovat vaatimattomat. Marjoja mustikkamättäiltä voi löytyä heinäkuulta jopa lokakuulle saakka. Mustikassa on niukasti hedelmähappoja, mutta runsaasti vitamiineja ja flavonoideja.
 
 

Puolukka (Vaccinium vitis-idaea)
Kangasmetsien ainavihanta koristus puolukka on tärkein luonnonmarjamme, jota kerätään metsistä vuosittain mittavia määriä.
Puolukan kukat ovat valkoiset. Mehevän punaiset marjat kypsyvät syyskuussa. Happamana marjana puolukka säilyy hyvin. Se on monikäyttöinen ja suosittu marja. Puolukka sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä flavonoideja.

Karpalo (Vaccinium oxycoccos)
Karpalo on pohjoisten alueiden raikkaan kirpeä marja, joka kasvattaa mehevimmän sadon kosteilla soilla ja nevoilla. Karpalon pitkät varret suikertavat lähellä maanpintaa. Lehdet ovat kapeat ja kukat vaaleanpunaiset.
Karpaloa on jo vanhastaan arvostettu terveellisenä marjana.

Tyrni (Hippophaë rhamnoides)
Erikoislaatuinen tyrni kasvaa Suomessa luonnonvaraisena kivisillä merenrannoilla. Se on sopeutunut karuihin olosuhteisiin: tyrniä tavataan myös mm. Himalajan vuoristoseuduilta ja Alpeilta. Tyrniä myös viljellään sekä käyttömarjana että koristeena. Tyrnin happamien marjojen C-vitamiinipitoisuus on kasvikunnan korkeimpia.

Tyrniöljy on hyödyllistä esimerkiksi ihon hoidossa, koska sen sisältämät aineet vahvistavat ihoa ja tekevät sen pehmeäksi. Tyrniöljyn teho on osoitettu myös tieteellisissä tutkimuksissa ja siitä on hyötyä atooppisesta ihosta kärsiville.

Mustaherukka (Ribes nigrum)
Mustaherukka on tuttu kotoinen puutarhapensas, joka on yleinen puutarhoissa. Mustaherukan maku on vahva ja aromikas. Mustaherukkamehu on jokaisen flunssaisen toivelistalla! Mustaherukka sisältää runsaasti C-ja E-vitamiinia.

Mansikka (Fragaria)
Mansikan maku tuo kesän mieleen! Mansikka on puutarhamarjojen aatelinen, se on maukas, makea ja runsaan C-vitamiinipitoinen.
Mansikassa on reilusti kuitua ja niukasti kaloreita. Mansikoita viljellään useita erilaisia lajikkeita.


Punaherukka (Ribes rubrum)
Kirpeän makea punaherukka on kylmää sietävä marjapensas, joten sitä voidaan kasvattaa myös pohjoisessa. Punaherukalla on perinnetiedon mukaan useita terveyttä edistäviä vaikutuksia. C-vitamiinipitoisuus on marjoissa korkea.

Vadelma (Rubus idaeus)
Vadelma kasvaa Suomessa sekä luonnonvaraisena että jalostettuna. Puutarhavadelma on tuuhea pensas, jonka marjat kypsyvät maukkaimmiksi aurinkoisina kesinä.

YHTEYS / PALAUTE


Yhteystiedot:

Aten Marja Oy

y: 2883161-5
Liito-oravantie 2
52510 Hietanen, puh.
+358 50 372 5206
Seuraa meitä:          
Aukioloajat
09:00 - 16:00 ma-pe